Nieuws

Himalaya Zoutsteen van AEG

woensdag, 24 januari 2018

De Himalaya zoutsteen van AEG brengt je eten op smaak

Een echte keukentrend van 2018 is het koken op een Himalaya zoutsteen. Doordat je je gerecht direct bereid op de steen geven de zouten en mineralen uit de steen een kruidige smaak aan je gerecht.

Je plaatst de zoutsteen bijvoorbeeld op de kookplaat en bereid daarop je groente en vis die zo een heerlijk kruidige smaak meekrijgen tijdens de bereiding. De zoutsteen is geschikt voor het bereiden van warme gerechten op de kookplaat en in de oven.

Handig en gezond

Zo’n grote, zware steen is natuurlijk lastig om op het fornuis te hebben, vandaar dat AEG dit fraaie exemplaar handige handvatten heeft gegeven waardoor je de steen altijd zonder moeite kunt verplaatsen.

Tijdens het bakken zal de steen heel subtiel een zoutsmaak afgeven aan het voedsel, dit staat overigens zeker niet gelijk aan een flinke hand keukenzout, zoals je misschien zou denken. Deze zoutsmaak is veel verfijnder en een stuk vriendelijker voor je smaakpapillen. Bij vochtige etenswaren zal de steen uiteraard iets meer smaak afgeven dan bij drogere ingrediënten. Deze manier van kruiden is overigens ook erg gezond, de Himalaya zoutsteen bevat namelijk 80 mineralen en sporenelementen die bevorderlijk kunnen zijn voor de gezondheid.

Kaas en ijs

Het Himalaya zout heeft een indrukwekkende temperatuurbestendigheid. In vergelijking met reguliere bedieningsplaten houdt de Himalaya zoutsteen zowel warme als koude temperaturen voor een langere tijd vast.
Dit maakt de zoutsteen ideaal voor het bereiden van gerechten aan tafel zoals bijvoorbeeld kaas of sushi. Daarnaast is de steen bestand tegen temperaturen onder nul en kan dus zelfs in de vriezer. Wanneer je de steen goed laat afkoelen in de vriezer zou je er bijvoorbeeld karamelijs op kunnen serveren. De combinatie van karamel en zout is om je vingers bij af te likken. Aanrader!

De Himalaya Zoutsteen van AEG heeft een adviesprijs van €129,-