Nieuws

ATAG valt in de prijzen bij de Red Dot Design Awards

zaterdag, 21 april 2018

Na 2 GIO erkenningen wint ATAG dit jaar ook nog eens 3 Red Dot Design Awards

Onze leverancier ATAG valt dit jaar met maar liefst drie Red Dot Design awards in de prijzen. Deze prestigieuze internationale Design Awards zijn gewonnen in de categorie keukenapparatuur en keukenaccessoires. De prijzen werden gewonnen met drie apparaten uit de ATAG MAGNA-lijn: de inbouw koffiemachine, inbouw koelkast met Durafresh en de inbouw vriezer met No Frost.

GIO erkenningen

Eind vorig jaar ontving ATAG ook al twee GIO erkenningen en een Special Award for Excellence, er kan dus rustig bevestigt worden dat ATAG het ontzettend goed doet op gebied van innovatie en expertiseop kookgebied.
De criteria waarop de inzendingen beoordeeld worden zijn een stijlvolle en slimme combinatie van onder andere vormgeving, innovatie, functionaliteit, ergonomie, duurzaamheid, emotionele inhoud en productcontext.

ATAG MAGNA-koffiemachine (CM4574M)

Voor veel consumenten is een inbouwkoffiemachine de ultieme luxe, onderdeel van hun droomkeuken.

De MAGNA-koffiemachine is een prachtige aanvulling op de lijn van MAGNA-ovens en lades van ATAG. Net als de andere MAGNA-apparaten bestaat de koffiemachine uit hoogwaardige materialen en kent het een kwalitatieve afwerking en prachtige details.
De bediening werkt met een TFT-touchscreen, met daarin dezelfde vormgeving en kleuren als bij de ovens. Het menu begeleidt de je eenvoudig naar jouw persoonlijke voorkeur, van latte macchiato tot espresso. Er zijn vele individuele instellingen en de favoriete keuzes zijn makkelijk op te slaan, per gekozen profiel, dat per lid van het huishouden of gast is in te stellen.

 

MAGNA-inbouw koelkast met Durafresh (KD84178AF)

De afgelopen jaren is er bij ATAG in huis hard gewerkt aan de ontwikkeling van een compleet nieuwe lijn koelkasten die alles biedt voor de kook- en designliefhebber.
De koelkasten zijn voorzien van een nauwkeurige temperatuurregeling die aan de hand van het uitgebreide display eenvoudig in te stellen en af te lezen is. De temperatuurregeling wordt ondersteund door het CoolFlow-systeem dat zorgt voor een gelijkmatige verdeling van koele lucht in de hele koelkast. Hierdoor is er geen temperatuurverschil meer tussen boven en onder in de koelkast.

Langer vers

DuraFresh is ontwikkeld om de verschillende groepen van voedingsmiddelen langer vers te houden. Zo is het klimaat in de DuraFresh-lades te regelen op maar liefst 4 verschillende niveaus, afhankelijk van de inhoud. De bovenste lade heeft een relatief droog klimaat, geschikt voor vlees, vis en zuivel. De onderste lades hebben een hogere luchtvochtigheid die automatisch gereguleerd wordt door een membraan en is daarmee ideaal voor groente en fruit. Door deze klimaatzones blijven de vitaminen, mineralen en smaak van voedingsmiddelen tot wel 3x langer behouden dan normaal.

MAGNA – inbouw vriezer met No Frost (KD84178CDN)

Het ATAG No Frost systeem in de inbouw vriezer voorkomt de vorming van ijskristallen op producten. Daarnaast schuiven de vrieslades makkelijker in en uit dankzij de telescoopgeleiding.

 

 

 

 

Red Dot Design Award

In deze editie van de Red Dot Design awards hebben internationale deskundigen ruim vijfduizend inzendingen uit 59 landen beoordeeld. De jury bestond uit 40 zeer ervaren mensen van over de hele wereld. De uitreiking van de Awards zal plaatsvinden in het Aalto-theater in Essen, op maandag 9 juli 2018, waarna de winnende producten zowel online als in het Red Dot Museum in Essen – een absoluut walhalla voor designliefhebbers – zullen worden getoond.