Keukens

Design keuken

Over smaak valt niet te twisten. Wat de één design vindt, vindt de ander niet design genoeg. Gelukkig kunt u bij Keuken3000 Weening zelf bepalen hoe uw ideale designkeuken er uit ziet.

Designkeuken_PITT-Cooking

Kenmerken van een designkeuken:

Zoals hiervoor aangegeven is er niet één duidelijke omschrijving van een designkeuken. Toch willen we een globale beschrijving geven van designkeukens, zodat u weet welke elementen belangrijk zijn in bij het uitdenken en ontwerpen van dit type keuken.

Over het algemeen wordt met een designkeuken een keuken bedoeld die qua strakheid van het ontwerp en het gebruik van de materialen anders is dan een gewone keuken. Bij het ontwerp van een designkeuken wordt dan ook vaak gekeken naar het lijnenspel van de keukendeuren en laden.

Materialen en keukenontwerp belangrijk

Waar ‘gewone’ keukens vaak een werkblad hebben van 3cm tot 6cm dik, wordt er bij designkeukens vaak gekozen voor heel dunne of extreem dikke werkbladen. Ook worden soms de grenzen opgezocht van het technisch haalbare. Zowel in het ontwerp als in de materialen. In het keukenontwerp kunt u denken aan hangende of zwevende kasten en aan grote overspanningen zonder zichtbare ondersteuning. In de materialen kunt u bijvoorbeeld denken aan Dekton of Keramiek (extreem hitte- en krasbestendig), maar ook LG HiMacs. Dit is een materiaal wat zeer goed te verwerken is in nagenoeg iedere denkbare vorm.