Keukens

Nostalgische keuken

Dit type keuken staat voor warmte en gezelligheid. Door te kiezen voor een nostalgische keuken krijgt uw woning meer charme en knusheid. U creëert een centrale plek in huis waar iedereen graag samen komt. Een nostalgische keuken is prima toepasbaar als open keuken.

Kenmerken van een nostalgische keuken

Het overgrote deel van de nostalgische keukens wordt uitgevoerd met een los staand fornuis, maar dit is niet perse noodzakelijk. De fronten van dit type keuken zijn veelal voorzien van een kader. Door dat kader krijgt de keuken dat gezellige, huiselijke karakter. Nostalgische keukens zijn leverbaar in alle denkbare kleuren.

Een andere omschrijving die wordt gebruikt voor een nostalgische keuken is ‘ouderwetse keuken’ of ‘grootmoeders stijl’. Hoewel deze term misschien de huidige keukens te kort doet, is deze benaming wel begrijpelijk. Immers, wie verlangt er niet naar het gezellige samenzijn in de keuken, zoals dat vroeger ging?

Ouderwets wordt nieuwerwets

De nostalgische keuken komt qua uitstraling dan misschien een ‘ouderwets’ over, maar dat is hij niet. Ongeveer een derde van alle nieuwe keukens is een nostalgische keuken of een landelijke keuken! En die zijn stuk voor stuk van ‘deze tijd’ door toepassing van bijvoorbeeld ladenkasten, ergonomische werkhoogte, moderne materialen en inbouwapparatuur.

Keukenontwerp belangrijk

Zoals bij iedere stijl is ook bij de nostalgische keuken het ontwerp belangrijk. Met alleen een kaderdeur, maak je geen nostalgische keuken. Er zijn speciale elementen zoals planken, open kasten, regalen & pilasters die – mits goed toegepast – bijdragen aan de nostalgische stijl van een keuken.