Werkbladen

Adviezen

1. Gebruik altijd onderzetters
De meeste moderne aanrechtbladen zijn bestand tegen warmte. De temperatuur van voorwerpen wordt echter dikwijls onderschat. Een pan die rechtstreeks van de hittebron komt kan bijvoorbeeld een temperatuur hebben van meer dan 350ºC hoog genoeg om elk blad aan te tasten. Bovendien koelen apparaten vaak minder snel af dan verwacht. Het is dan ook aan te bevelen altijd onderzetters te gebruiken wanneer u aan het aanrecht werkt, temeer daar brand- en schroeiplekken niet onder de garantie vallen. Wij hebben voor u degelijke onderzetters in een verscheidenheid aan materialen, vormen en merken.

2. Werk standaard met snijplanken
Hoe krasbestendig uw blad ook is, snijdt u liever niet rechtstreeks op het bladoppervlak. Om beschadigingen die zich niet meer laten wegwerken te voorkomen kunt u beter met snijplanken werken, want krassen vallen niet onder de garantie. Wij hebben voor u een breed assortiment snijplanken.

3. Test speciale onderhoudsmiddelen vooraf op een niet-zichtbare plek
Om hardnekkige vlekken te verwijderen, beschadigingen weg te werken of uw blad meer glans te geven hebben wij diverse speciale onderhoudsmiddelen. Welke vloeistof het meest geschikt is voor uw blad kunnen wij u vertellen. Test u in ieder geval elk speciaal middel vooraf op een onopvallende plaats op het blad. Breng de vloeistof daarbij niet rechtstreeks aan, maar met een doek, in verband met het risico van uitvloeiing. Werkt u ook altijd van buiten naar binnen om te voorkomen dat de plek groter wordt.