Werkbladen

Beton

BalsaBeton: exclusief en uniek

BalsaBeton is een zeer exclusieve en innovatieve betontechniek van topkwaliteit.  Zelfs zo innovatief dat het in 2007 op de vierde plek stond van de Innovatie Top 100 van Nederland.

BalsaBeton bestaat uit een speciale samenstelling. Het is een harde, robuuste betonsoort die op ambachtelijke wijze wordt gemaakt. BalsaBeton kent een grote vormvrijheid en is licht van gewicht. Hierdoor kan het beton in iedere gewenste vorm geproduceerd worden. BalsaBeton is een exclusief kwaliteitsproduct dat uitstekend past bij de wensen van klanten uit het midden en hoog segment.

Eigenschappen BalsaBeton

 1. Tot 80% lichter in gewicht dan traditioneel beton en daardoor makkelijk toepasbaar
 2. Onderhoudsvrij, geen wax of olie nodig om het blad te onderhouden
 3. Hittebestendig
 4. Vlekvrij door een unieke coating
 5. Scheurt niet
 6. BalsaBeton is op kleur te bestellen
 7. Grote vormvrijheid en in elke vorm te gieten
 8. Gaat levenslang mee

BalsaBeton exclusieve werkbladen

Speciaal voor de keukenbranche is een exclusief werkblad van BalsaBeton ontwikkeld. Door de ambachtelijk verwerking heeft elk werkblad een unieke structuur en uitstraling. De afwerking is van topkwaliteit en wordt door echte vakmensen met precisie en passie uitgevoerd. Door het lichte gewicht kan het werkblad eenvoudig op een bestaande keukenconstructie gemonteerd worden. De speciale coating beschermt het werkblad en versterkt het robuuste karakter van het beton. BalsaBeton kent weinig beperkingen waardoor we zonder moeite uitzonderlijke grote werkbladen produceren, bijvoorbeeld 7 meter uit 1 stuk! Speciaal op maat gemaakte werkbladen in iedere vorm behoren tot onze specialiteit.

BalsaBeton exclusieve wastafel

Op basis van specifieke klantwensen maken we unieke wastafels in elke gewenste afmeting. Door het lichte gewicht is de wastafel eenvoudig te monteren aan de wand of op een meubel. De wastafel is onderhoudsvrij en voorzien van een speciale coating waardoor het uitermate geschikt is voor gebruik in badkamers.

BXL: goede prijs-kwaliteitverhouding

Om betonnen producten toegankelijk te maken voor een breder publiek, is BXL ontwikkeld.  Een echt betonproduct met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Dit kunnen we aanbieden door het gestandaardiseerde productieproces. BXL wordt uit cementgebonden vezelplaat gemaakt en is daardoor uitermate geschikt voor de productie van werkbladen. BXL heeft dezelfde positieve eigenschappen als het exclusieve BalsaBeton, maar is gebonden aan een maximaal formaat van 295 cm. BXL is een betaalbaar kwaliteitsproduct dat aansluit bij de wensen van klanten uit het midden segment.  
Eigenschappen BXL

 1. Snelle productietijd
 2. Gunstige prijs-kwaliteitverhouding
 3. Lichtgewicht en daardoor makkelijk toepasbaar
 4. Onderhoudsvrij, geen wax of olie nodig om het werkblad te onderhouden
 5. Hittebestendig
 6. Vlekvrij door een unieke coating
 7. Scheurt niet
 8. In 6 kleuren te bestellen

BXL werkbladen

BXL beton is door een speciale samenstelling uitermate geschikt als werkblad. Door het lichte gewicht zijn de werkbladen eenvoudig toe te passen op elke (bestaande) keukenonderbouw; ongeacht het merk of de fabrikant. De werkbladen bestaan uit standaard afmetingen van maximaal 295 cm bij 120 cm met een bladdikte van 2 of 4 cm.  

De werkbladen zijn verkrijgbaar in 6 kleuren. Een groot voordeel van BXL is dat de productietijd kort is.

Bent u benieuwd naar de BXL werkbladen en welke mogelijkheden er zijn? Neem gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

 

Eigenschappen

Veel mogelijkheden qua vorm, dankzij de mal

Verschillende inbouwmethodes van de spoelbak

* Hoewel beton redelijk hittebestendig is, zult u wel altijd met onderzetters moeten werken. Door te hoge temperaturen kan er namelijk een thermoshock ontstaan. Gebruikt u ook standaard een snijplank, want beton is van zichzelf redelijk krasgevoelig waardoor de vlekgevoeligheid toeneemt. BalsaBeton en BXL beton hebben een karakteristieke en unieke uitstraling. Het beton is behandeld met een unieke coating die de karakteristieke uitstraling van beton versterkt en bescherming biedt tegen vlekken. De kleur van het oppervlak bestaat uit een schakering van diverse kleuren. Omdat het om een ambachtelijk productieproces gaat, is de kleur altijd indicatief en vooraf niet exact te voorspellen. Ook kunnen er kleur- en structuurverschillen ontstaan tijdens het productieproces.