Werkbladen

Roestvrij staal

Afwerking en eigenschappen rvs keukenblad

Rvs is een legering. Dat wil zeggen dat het wordt verkregen door verschillende metaalsoorten te smelten en met elkaar te vermengen. De belangrijkste elementen in de legering zijn chroom en nikkel. Het chroom geeft rvs zijn glans; het nikkel zorgt ervoor dat rvs weliswaar niet roestvrij maar wel roestvast is – want rvs kan wel degelijk roesten, zij het alleen aan het oppervlak en niet van zichzelf maar door langdurig contact met onedele metalen. De verhouding chroom/nikkel varieert per fabrikant. Dekker Zevenhuizen werkt uitsluitend met de hoogwaardige chroom-nikkelverhouding 18/10. Een rvs-keukenblad is leverbaar met een randafwerking van 10 mm tot 100 mm. Het oppervlak kan glad, richtingsloos geborsteld of met wafelstructuur worden afgewerkt. De spoelbak wordt ingelast en heeft geen zichtbare naden.

Massief RVS 4 of 8 mm

Robuust massief roestvrijstaal biedt oneindig veel flexibiliteit bij het ontwerpen van uw keuken. Tot een lengte van 6 meter kunnen werkbladen geheel naar wens naadloos worden vervaardigd. Naast geborsteld en de gematteerde orbitale finish heeft u nu ook de keuze uit warmgewalst: de meest pure vorm van RVS. Franke Smart Cooking®, de volledig in het RVS werkblad geïntegreerde gasbranders, zorgen niet alleen voor een minimalistisch uiterlijk en optimaal gebruik van de ruimte tussen de branders, maar zijn ook gemakkelijk schoon te maken.

Materiaal dikte en finish

De massieve roestvrijstalen werkbladen zijn te bestellen in 2 verschillende diktes, te weten 4 en 8 mm dik. Alle massieve roestvrijstalen werkbladen kunnen voorzien worden van een geborstelde, orbitaal of warm gewalst finish met een facet geslepen of gepolijste randafwerking.

Eigenschappen

* Omdat r.v.s. zeer krasgevoelig is zult u altijd met degelijke snijplanken moeten werken. Krassen tasten echter alleen het uiterlijk van het blad aan, niet zijn duurzaamheid.