Werkbladen

Terrazzo

terrazzo01

Terrazzo is een eeuwenoude techniek die oorspronkelijk uit Italië komt, en in de eerste helft van de 20e eeuw zeer gewild werd in ons land. Het is een verzamelnaam voor (gewapend) sierbeton. Keuken3000 Weeningleverd het terrazzoblad altijd op maat. Daartoe wordt, precies volgens uw persoonlijke wensen, een speciale bekisting gemaakt, waarbij tal van vormen denkbaar zijn. In die mal wordt dan een mengsel gegoten van cement en marmerkorrels van verschillende kleur en grootte. Na een hardingsproces van twee of drie weken wordt het blad uit de bekisting gehaald en geslepen, waardoor de onderliggende korrelstructuur zichtbaar wordt. Tot slot wordt het gepolijst en geïmpregneerd – en zo ontstaat een blad dat zelfs beter in grootmoeders keuken past dan graniet.

Eigenschappen

 

* Hoewel terrazzo redelijk hittebestendig is, zult u wel altijd met onderzetters moeten werken. Door te hoge temperaturen kan er namelijk een thermoshock ontstaan. Gebruikt u ook standaard een snijplank, want terrazzo is redelijk krasgevoelig. Eveneens inherent aan het materiaal is het vlekgevoelig (hoewel minder dan beton). Daarom zijn reclamaties op vlekken niet mogelijk.