Werkbladen

SimaCore / TopCore® (Trespa)

Een SimaCore/TopCore® keukenblad is stootvast, watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. Maar de werkelijke kracht van SimaCore/TopCore® zit in de decoratieve toplaag. Want de structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen ? ze voelen ook echt zo aan! Dit hoogwaardige materiaal biedt u tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy ontwerp.

Afwerking en eigenschappen

SimaCore/TopCore® bestaat uit meerdere met fenolhars doordrenkte lagen kraftpapier die onder hoge druk en temperatuur zijn samengeperst tot een blad van 10 mm met een kenmerkende zwarte kern. Doordat het materiaal zo stevig en compact is, is het stootvast .Het gesloten oppervlak maakt dat het blad door en door watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen is. Een SimaCore/TopCore® keukenblad kan zowel met een gepolijste rand als met een haakse rand worden afgewerkt tot wel 100 mm. De haakse rand wordt door middel van de V-groove-techniek gemaakt waardoor het blad en de structuur doorlopen in de rand. Bij SimaCore/TopCore® is een onderbouw-, semi-onderbouw en vlakinbouwspoelbak mogelijk. Die wordt in onze eigen fabriek onberispelijk gemonteerd.

Eigenschappen

* Snijplanken en onderzetters gebruiken. Krassen, deuken en brandplekken zijn onherstelbaar.De kern is zwart behalve bij de kleur 1001 R (door en door wit). Bladen in donkere kleuren zijn niet krasgevoeliger dan andere bladen, maar eenmaal ontstane krassen zijn wel sneller zichtbaar. Donkere bladen met een grove structuur vertonen eerder vervuiling (lastiger te verwijderen). Bij SimaCore/TopCore® achterwanden altijd een Backboard Saver gebruiken in geval van gaskookplaten.Verschillende omgevingsfactoren voor en achter een achterwand kunnen vervorming veroorzaken. Daarom is het essentieel dat alle bevestigingsconstructies voor SimaCore/TopCore® voldoende ruimte achter de achterwanden voorzien voor luchtcirculatie/ventilatie zodat de temperatuur en vochtigheidsgraad kunnen egaliseren.